Ammin Zul: Tutorial: Masukkan Instagram Dalam Blog

Tutorial: Masukkan Instagram Dalam Blog


Hari ni ammin nak kongsikan cara masukkan instsagram dalam blog.
ok, dia macam ni



ok, cara-caranya

1. Korang klik sini
2. Korang scrol ke bawah akan jumpa ni



3. Korang letak nama instagram korang di mana anak panah tu tunjuk.
4. Lepas korang dah puas hati edit yang sikit-sikit tu, kotang klik Generate.
5. Lepas tu korang scrol ke bawah dan jumpa ni.


6. Ok, korang COPY kod tu. 
semetara tu korang buat ni.

7. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript
8. Korang PASTE kod tadi dan SAVE kan.

ok siap.