Ammin Zul: Tutorial: Jadikan Comment Box Nampak Cantik

Tutorial: Jadikan Comment Box Nampak Cantik


hiii, Hari ni ammin nak kongsikan dengan korang cara cantikkan comment box dari lyssa

cara-caranya


1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates
2, Tekan Ctrl F dan cari kod ini :

]]></b:skin>
3. Jumpa? Kalau jumpa copy kod ni.

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#000000 !important;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #000000;
}
#comments-block .comment-body{
margin:0 0 .60em;
padding: 5px 5px 5px 5px;
background: url(BACKGROUND URL);
repeat top left;
-moz-border-radius: 20px 20px / 20px 20px;
border-radius: 5px 5px / 5px 5px;
font-size: 16px;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
margin-top: -5px; /*position*/
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 13px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
border-bottom: 1px dashed #000000;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#000000 !important;
 

4, PASTE kan di ATAS kod yang korang cari tadi,

yang merah letakkan url bacground korang. Nak klik sini
yang biru tu korang letak kod warna yang korang nak.

ok, siap. eh!eh! sebelum SAVE korang PREVIEW dulu kalau tak ada ERROR korang baru SAVE. :)