Ammin Zul: Selasa, Disember 11, 2012

Tutorial: Dapatkan Bacground Srceen Laptop / computer


Berniaga tadi tak ada orang pon hari ni, tapi tak apa lah
buat kata orang berniaga ni ada pasang surunya,
so, balik dari berniaga tadi tak ada nak buat apa-apa.
tiba-tiba terlintas satu idea nak buat tutorial ni.


Tajuk di atas ada kait mengait dengan entry ni.
tak faham tentang tajuk tu?  ni ha yang ammin maksudkan
cantik tak-camtik tak? hehehe



so, bagi yang dah tahu tu ok lah, tapi bagi yang tak tahu lagi tu mehh ammin tunjukkan.
cara-caranya
  1. Pegi dekat sceen korang > right click > Personalization
  2. Dan akan keluar satu window, macam ni 




3. click dekat apa yang anak panah tu tunjuk.



dan akan keluar ni





4. so korang pilih lah bacground yang korang nak, dan tekan download
5. sesudah download, korang double click dekat fail yang korang download tadi
6. dan secara automatik bacgraoud korang akan ditukarkan.




ini lah hasilnya



SELAMAT MENCUBA

Malaysia vs Thailand



Perlawanan bolah sepak antara Malaysia dengan Thailand pada 13.12.2012
Tunjukkan semangat korang untuk kejayaan malaysia .
Berapa korang nak untuk malaysia dan berapa untuk Thiland?








Sama-sama kita mendoakan kejayaan mereka di sana. amin

Artis Malaysia di Gaza


Gambar-gambar artis malaysia di gaza.
Sama-sama kita berdoa supaya semua penderitaan penduduk di sana berakhir.



aflin shauki

Zain Saidin dan Bront Palarae 



Heliza

Semoga penderitaan penduduk di sana berakhir segera. amin