Ammin Zul: Khamis, Oktober 04, 2012

Gangnam Style




Oppa Gangnam Style, sape yang tak tahu lagu orang korea yang famous zaman sekarang sampaikan budak-budak pon dah hafal. Mula-mula aku tak lah layan sangat, tapi dah aku tengok sampaikan 359,713,166     tontonan, sape x gila.

ade tu sampaikan nak suapkan anak makan pon kena bukak video tu.  

hahaha. aku pon atk paham budak-budak zaman sekarang.
ape-ape pon malaysia kenalah lebih bangun dalam industri perfileman setanding negara korea..

Tutorial: Menbesarkan saiz blog


Hari ni ammin nak kongsikan cara-ara membesarkan saiz blog
sebenarnya ada dua cara, satu Template Designer. satu lagi gunakan  Edit HTML.





disebabkan ammin punya tak boleh gunakan Template Designer tapi boleh gunakan Edit HTML.
kalau korang punya sama macam ammin puya, korang boleh ikut step ni.





1- Dashboard > Design > Edit HTML.

2- CTRL+F/F3, cari code bawah ni 

>Untuk kandungan entri atau <A>
#content-wrapper {
>Untuk post body atau <B>
#main-wrapper {
>Untuk sidebar atau <C>
#sedebar-wrapper {

 3- Cari yang ada tulis 'WIDTH' kan? > Adjust la nombor tu SAHAJA! 

4-Preview, xde problem SAVE.