Ammin Zul: Sabtu, September 08, 2012

Nak jadikan ammin sponsor korang???



Kepada semua ahli blog yang ingin mencari sponsor ,ammin boleh tolong...
Ammin taklah pandai mengedit blog , tapi stakat sposor Top-up ke ataupn ape-ape boleh lah, menyikut kehendak ammin...







PERINGATAN 

  1.   Ammin tak akan menjadi sponsor jika ammin mempunyai hal-hal yang tidak boleh di elakkan, so> kalau nak, bagi tau ammin dulu di FanPages amminzul1 . ok
  1. Blog yang ingin jadikan ammin sponsor hendaklah blog yang berada di Malaysia sahaja..


JIKA MAHUKAN LEBIH BANYAK LAGI SILA KE BLOG TEHAA



TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN BLOG INI SEBAGAI DESTINASI ANDA..

Says dan Nuffnang dah berwaja baru..




Diam x diam says.com dan Nuffnang.com dah berwaja baru.





hahah tak banyak pon duit... baru je join



Untuk pengetahuan semua>>>
Says.com dan Nuffnang.com membolekan  menjana pendapatan kita.
Dengan usaha yang lebih insyallah akan dapat hasilnya.

Bagi seseiapa yang belum mendaftar lagi, daftar lah sekarang....ok


Petua Buang Virus di Facebook



haish..korang dapat x chat yang pelik2 x?? ammin berlambak-lambak dapat..ammin jumpa satu artikel di FACEBOOK pasal cara nak buang virus tu di Facebook masing-masing..senang je caranya..meh baca..



Page ini sengaja diwujudkan untuk meningkatkan kesedaran para pengguna Facebook untuk lebih berhati-hati terhadap virus Facebook atau lebih tepat lagi Facebook worm yang semakin merebak sekarang ini. Ia bermula apabila anda klik pada link yang anda peroleh samada di wall, chat, message atau event. Biasanya, ia berbunyi "hello, please click here to see who view your profile". Apabila anda klik link tersebut, virus tersebut sudah memasuki akaun Facebook anda. Virus tersebut dibina diatas platform Application menggunakan kod-kod tertentu.
Jadi, cara untuk membuangnya amat mudah sekali.
       
        1) Log masuk kedalam akaun Facebook anda.
2) Klik pada menu Account > Privacy Settings.
3) Pada ruangan Apps and Website, klik pada link edit your setting.
4) Klik pada remove unwanted and spammy apps.
5) Kenalpasti apps yang digunakan untuk menghantar spam secara automatik. (apps paling atas adalah yang terbaru)
6) Apabila sudah dikenalpasti, klik pada tanda X di sebelah apps tersebut.
7) Klik Remove. 
8) Ulangi langkah 5 hingga 7 untuk remove apps yang lain.
InsyAllah, cara tersebut berkesan. Jika ada cara yang lebih berkesan, sila post di wall page ini.
Sekian....