Ammin Zul: Tutorial: Menbesarkan saiz blog

Tutorial: Menbesarkan saiz blog


Hari ni ammin nak kongsikan cara-ara membesarkan saiz blog
sebenarnya ada dua cara, satu Template Designer. satu lagi gunakan  Edit HTML.





disebabkan ammin punya tak boleh gunakan Template Designer tapi boleh gunakan Edit HTML.
kalau korang punya sama macam ammin puya, korang boleh ikut step ni.





1- Dashboard > Design > Edit HTML.

2- CTRL+F/F3, cari code bawah ni 

>Untuk kandungan entri atau <A>
#content-wrapper {
>Untuk post body atau <B>
#main-wrapper {
>Untuk sidebar atau <C>
#sedebar-wrapper {

 3- Cari yang ada tulis 'WIDTH' kan? > Adjust la nombor tu SAHAJA! 

4-Preview, xde problem SAVE.