Ammin Zul: 09/01/2012 - 10/01/2012

happy birthday to me

hari ini rasa rajin pulak nak menaip,
saje nak ingatkan korang yang hari ni hari LAHIR ammin, hahaha


ni kek ammin buat sendiri kat sekolah.

azam ammin adalah, dapat masuk ke univesity,
dapat mencapai citi-cita ammin ingin menjadi chef celebrity
dan inginkan buka satu retoran HALAL di luar negara..

dengan izin tuhan dan berkat doa korang untuk ammin, 
insyallah akan dapat ammin capaikannya.....amin
 
so korang kena bagi hadiah ni,
kalau nak bagi hadiah tu kasi lah camera nikon ataupon canon. hehehehe

idaman ammin ni, kalau dapat tentu ammin selalu update.
dan ammin berniat nak buka satu laman web racipe dekat dalam blog ni.
buat kata orang tua-tua
kalau nak hidup senang kenalah berusaha lebih,. baru lah dapat apa yang dinginkan
so sekarang ammin sedang mengumpul duit dari tabung, nuffnang, says dan churpchurp
semata-mata nak kan camera ni.
sebenarnaya ammin tak berniat pon nak mintak.....hahaha
saje-je nak bergurau..... JANGAN MARAH.



TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA..

Segmen Kad Nama versi Timeline | by TehaaNFM



jomm join ramai-ramai, nk join klik sini
'

JENIS FONT : BLACK KIDS 

twitter
www.twitter.com/amminzul1

facebook
www.facebook.com/amminzul1

blog
www.nramminzul.blogspot.com

email
norammin@gmail.com


TARIKH TAMAT
29/09/2012




AWAS EDIS. penyemburan asap di my home









jaga kebersihan sekitar ,,,..ok

SEGMEN : Jom tingkatkan Followers Sampai Lebam


jom join, bukan nye susah ponn

Picture Raya Ammin 2012....


Walau pon rasa macam dah terlambat nak update picture
 raya ni tapi ammin memang nak masukkan juagak.


 first  sesi bemaaf-maaffan





second sesi bergambar.

ni lah family ammin, ada sorang lagi yang sulung
 tapi dia kerja waktu tu...


third sesi bergambar dengan saudara-mara and adik-beradik..

my sister

my brother

my brother and cousin

brother

cousin > brother

brother

i and cousin 

i and cousin 


ok. tu je lah gambar raya tahun ni, sebenarnya banyak lagi, karang kalau ammin
 masukkan semua, penuh pulak lah window ni..hahaha.. 

SEMOGA BERJUMPA LAGI DI HARI RAYA TAHUN HADAPAN...






jomm twitter


jom join twitter ,


bagi yang lom tau twitter ni ape mehh ammin gi tau..

twitter ni untuk bekomunikasi sesama sendiri, tapi ianya lain dari Facebook.,
 bagi yang lom join tu, join lah, perdana menteri malaysia pon guna twitter tau.
ape-ape pon kalau dah join tu jangan lupa fallow ammin... hahah @amminzul1




.

Nak jadikan ammin sponsor korang???



Kepada semua ahli blog yang ingin mencari sponsor ,ammin boleh tolong...
Ammin taklah pandai mengedit blog , tapi stakat sposor Top-up ke ataupn ape-ape boleh lah, menyikut kehendak ammin...







PERINGATAN 

  1.   Ammin tak akan menjadi sponsor jika ammin mempunyai hal-hal yang tidak boleh di elakkan, so> kalau nak, bagi tau ammin dulu di FanPages amminzul1 . ok
  1. Blog yang ingin jadikan ammin sponsor hendaklah blog yang berada di Malaysia sahaja..


JIKA MAHUKAN LEBIH BANYAK LAGI SILA KE BLOG TEHAA



TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN BLOG INI SEBAGAI DESTINASI ANDA..

Says dan Nuffnang dah berwaja baru..




Diam x diam says.com dan Nuffnang.com dah berwaja baru.





hahah tak banyak pon duit... baru je join



Untuk pengetahuan semua>>>
Says.com dan Nuffnang.com membolekan  menjana pendapatan kita.
Dengan usaha yang lebih insyallah akan dapat hasilnya.

Bagi seseiapa yang belum mendaftar lagi, daftar lah sekarang....ok


Petua Buang Virus di Facebook



haish..korang dapat x chat yang pelik2 x?? ammin berlambak-lambak dapat..ammin jumpa satu artikel di FACEBOOK pasal cara nak buang virus tu di Facebook masing-masing..senang je caranya..meh baca..



Page ini sengaja diwujudkan untuk meningkatkan kesedaran para pengguna Facebook untuk lebih berhati-hati terhadap virus Facebook atau lebih tepat lagi Facebook worm yang semakin merebak sekarang ini. Ia bermula apabila anda klik pada link yang anda peroleh samada di wall, chat, message atau event. Biasanya, ia berbunyi "hello, please click here to see who view your profile". Apabila anda klik link tersebut, virus tersebut sudah memasuki akaun Facebook anda. Virus tersebut dibina diatas platform Application menggunakan kod-kod tertentu.
Jadi, cara untuk membuangnya amat mudah sekali.
       
        1) Log masuk kedalam akaun Facebook anda.
2) Klik pada menu Account > Privacy Settings.
3) Pada ruangan Apps and Website, klik pada link edit your setting.
4) Klik pada remove unwanted and spammy apps.
5) Kenalpasti apps yang digunakan untuk menghantar spam secara automatik. (apps paling atas adalah yang terbaru)
6) Apabila sudah dikenalpasti, klik pada tanda X di sebelah apps tersebut.
7) Klik Remove. 
8) Ulangi langkah 5 hingga 7 untuk remove apps yang lain.
InsyAllah, cara tersebut berkesan. Jika ada cara yang lebih berkesan, sila post di wall page ini.
Sekian.... 



Coklat boleh kerangkan risiko sakit jantung?????




 


ahhhaaaa jomm baca...

  Anda mungkin lebih cenderung untuk makan coklat selepas penyelidikan mendakwa ia boleh mengurangkan risiko angin ahmar. 


Lelaki yang makan coklat dalam kadar sederhana setiap minggu didapati semakin kurang kena angin ahmar dalam tempoh 10 tahun dibandingkan mereka yang tidak makan langsung. Responden yang mengambil bahagian dalam kajian perkara itu makan banyak coklat, sama dengan satu pertiga cawan cip coklat mengurangkan risiko sakit jantung sehingga 17 peratus. Seramai 37,103 lelaki Sweden berusia 49 hingga 75 tahun mengambil bahagian dalam kajian itu, lapor akhbar Daily Mail. 
Cara pemakanan mereka dinilai menerusi soalan mengenai makanan terutama sekerap mana mereka makan coklat. Kemajuan dari segi kesihatan lelaki terbabit direkod selama 10 tahun. 
Daripada bilangan keseluruhan responden, penyelidik mencatat 1,995 orang yang kena sakit jantung sebanyak sekali. Kajian sebelum ini menunjukkan coklat mungkin membantu mencegah diabetes, menghalang tekanan darah dan melindungi daripada sakit jantung. - Agensi