Ammin Zul: Tutorial : Facebook Like Button For Fanpage

Tutorial : Facebook Like Button For Fanpage

assalamualaikum

hari  ni ammin nak ajar cara buat "Facebook Like Button For Fanpage", tak tau macam mana?
macam ni lh

ikot je step ni:




  1. Ok . Korang perlu ke link ini terlebih dahulu.... KLIK SINI 
  2. Dah , oke . Then korang pergi dekat wall fanpage korang . Copy URL Fanpage . Tak tahu mana nak cari ? Tu haaa . Bahagian atas sekali ada address http:// tuh kan . Copy semua tu.
  3. pastu di bahagian "Facebook Page URL" di kotak yang disediakan di link ini .
  4. Isi kan dan UNTICK sampai jadi macam ini :




5. Oke . Dah tu , Terus tekan Get Code ! Copy code di IFRAME :)



klik situ


copy



6. Sekarang nak letak dekat blog kan ? Hmm . Macam biasa ye .

Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

7. Paste lah kat situ ! Then SAVE ! :)



............selamat mencuba............